Oosterse kool met linzen en pindadressing
Oosterse kool met linzen en pindadressing

Hoofdgerecht

Oosterse kool met linzen en pindadressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 292 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
250 g sperziebonen, panklaar
200 g vegan roerbakstukjes
2 rode paprika's, in reepjes
1 spitskool (of Chinese kool), in reepjes
2 el olie
1 el verse gember, geraspt
Zout & peper
DRESSING:
2 el pindakaas
2 el chilisaus
1el limoensap of ponzu-saus

BEreidings wijze

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in kokend water (ca. 3 tot 5 minuten). Giet af.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan of wok en bak de kool met de gember op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg de roerbakstukjes, paprika, linzen en sperziebonen toe en bak alles nog ca. 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng voor de dressing de pindakaas met de chilisaus, limoensap (of ponzu) en een scheutje water in een pannetje. Verwarm al roerend en voeg eventueel extra water toe tot je een saus hebt met de dikte van een dressing.
  4. Schep de kool-linzenmix op de borden en verdeel de dressing erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht is ook erg lekker met tofu-wokblokjes, kipfilet of witvis! Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.