Hoofdgerecht
Oosterse kool met linzen en pindadressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 292 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 250 g sperziebonen, panklaar
- • 200 g vegan roerbakstukjes
- • 2 rode paprika's, in reepjes
- • 1 spitskool (of Chinese kool), in reepjes
- • 2 el olie
- • 1 el verse gember, geraspt
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 2 el pindakaas
- • 2 el chilisaus
- • 1el limoensap of ponzu-saus
BEreidings wijze
- Kook de sperziebonen beetgaar in kokend water (ca. 3 tot 5 minuten). Giet af.
- Verwarm de olie in een koekenpan of wok en bak de kool met de gember op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg de roerbakstukjes, paprika, linzen en sperziebonen toe en bak alles nog ca. 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng voor de dressing de pindakaas met de chilisaus, limoensap (of ponzu) en een scheutje water in een pannetje. Verwarm al roerend en voeg eventueel extra water toe tot je een saus hebt met de dikte van een dressing.
- Schep de kool-linzenmix op de borden en verdeel de dressing erover.
Boodschappen lijst
- Rode paprika
3,59 2 stuks
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Vegan roerbakstukjes naturel
4,69 200 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Spitskool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas smooth
3,79 250 Gram
removeadd product to cart - Chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart - Ponzu saus
8,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht is ook erg lekker met tofu-wokblokjes, kipfilet of witvis! Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!