Ontbijt
Ontbijtkoekjes met vijgen en honing
- • Ontbijt
- • 8 personen
- • 64 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g zelfrijzend bakmeel
- • 200 g gedroogde vijgen, fijngehakt
- • 4 el honing
- • 4 el boekweit
- • 4 el lijnzaad
- • 4 el rietsuiker
- • 2 el walnootolie
- • 1 el kokosolie
BEreidings wijze
- Kook de vijgen met de honing in 150 ml water en laat 5 minuten trekken. Haal van het vuur.
- Bak tegelijkertijd in een andere pan de boekweit met het lijnzaad en rietsuiker in een paar minuten krokant in de olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Mix het boekweitmengsel met de vijgenpuree en de walnootolie en meng er het bakmeel doorheen, laat afkoelen.
- Vorm met behulp van een lepel koekjes van het mengsel en druk een beetje plat.
- Bak de koekjes in ± 30 minuten krokant en gaar.
Boodschappen lijst
- Walnootolie
12,79 250 Ml
removeadd product to cart - Lijnzaad
3,69 750 Gram
removeadd product to cart - Vijgen
6,39 300 Gram
removeadd product to cart - Boekweit
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Voor ongeveer 30 stuks Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!