Ontbijtkoekjes met vijgen en honing
Ontbijtkoekjes met vijgen en honing

Ontbijt

Ontbijtkoekjes met vijgen en honing

  • Ontbijt
  • 8 personen
  • 64 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 ml amandelyoghurt of kokosyoghurt
120 g havermout
100 g quinoavlokken
2 rijpe bananen
4 el raw cacao nibs
3 el pindakaas met stukjes noot
2 el agavesiroop
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
½ tl zeezout
Ook nodig: bakpapier, weckpot

BEreidings wijze

  1. Kook de vijgen met de honing in 150 ml water en laat 5 minuten trekken. Haal van het vuur.
  2. Bak tegelijkertijd in een andere pan de boekweit met het lijnzaad en rietsuiker in een paar minuten krokant in de olijfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Mix het boekweitmengsel met de vijgenpuree en de walnootolie en meng er het bakmeel doorheen, laat afkoelen.
  5. Vorm met behulp van een lepel koekjes van het mengsel en druk een beetje plat.
  6. Bak de koekjes in ± 30 minuten krokant en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Voor ongeveer 30 stuks Dit recept komt uit Lekker Weten Lente