Ontbijt
Ontbijtkoekjes met vijgen en honing
- • Ontbijt
- • 8 personen
- • 64 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 ml amandelyoghurt of kokosyoghurt
- • 120 g havermout
- • 100 g quinoavlokken
- • 2 rijpe bananen
- • 4 el raw cacao nibs
- • 3 el pindakaas met stukjes noot
- • 2 el agavesiroop
- • 1 tl kaneel
- • 1 tl vanille extract
- • ½ tl zeezout
- • Ook nodig: bakpapier, weckpot
BEreidings wijze
- Kook de vijgen met de honing in 150 ml water en laat 5 minuten trekken. Haal van het vuur.
- Bak tegelijkertijd in een andere pan de boekweit met het lijnzaad en rietsuiker in een paar minuten krokant in de olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Mix het boekweitmengsel met de vijgenpuree en de walnootolie en meng er het bakmeel doorheen, laat afkoelen.
- Vorm met behulp van een lepel koekjes van het mengsel en druk een beetje plat.
- Bak de koekjes in ± 30 minuten krokant en gaar.
Boodschappen lijst
- Gedroogde vijgen
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemhoning
6,59 450 Gram
removeadd product to cart - Boekweit
2,49 400 Gram
removeadd product to cart - Lijnzaad
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,15 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor ongeveer 30 stuks Dit recept komt uit: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!