Bijgerecht
Onrijpe meloen met komkommer, dille, schapenkaas en yoghurt
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g schapenkaas, in kleine blokjes
- • 2 komkommers, waarvan 1 geschild
- • 1 onrijpe galia meloen, geschild
- • Handvol hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • Flinke schep schapenyoghurt
- • Scheutje olijfolie
- • Klein handje dille, gesneden + extra voor garnering
- • Citroensap naar smaak
- • Zout & peper
- • Ook nodig: parisienneboor
BEreidings wijze
- Snijd met de Pommes parisienneboor balletjes uit de meloen en uit beide komkommers (leg de uitgestoken komkommers en meloen koel weg en gebruik in een ander gerecht).
- Maak de komkommer- en meloenballetjes aan met olijfolie, gesneden dille en citroensap. Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een mooie saladeschaal.
- Maak de salade af met de schapenkaas, grof zeezout, hazelnoten en takjes dille. Serveer met een flinke schep schapenyoghurt.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
4,89 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Schapenyoghurt
3,39 500 ML
removeadd product to cart - Haloemie
5,29 120 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,39 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Deze salade is onder meer gemaakt met een onrijpe (!) meloen. Die is bij uitstek geschikt voor hartige gerechten.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!