Onrijpe meloen met komkommer, dille, schapenkaas en yoghurt
Onrijpe meloen met komkommer, dille, schapenkaas en yoghurt

Bijgerecht

Onrijpe meloen met komkommer, dille, schapenkaas en yoghurt

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 onrijpe galia meloen, geschild
2 komkommers, 1 ervan geschild
scheutje olijfolie
klein handje dille, gesneden + extra voor garnering
citroensap naar smaak
zout en peper
ca. 100 g schapenkaas, in kleine blokjes
grof zeezout voor erover
handvol hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
schapenyoghurt, flinke schep
ook nodig: Pommes parisienneboor

BEreidings wijze

  1. Snijd met de Pommes parisienneboor balletjes uit de meloen en uit beide komkommers (leg de uitgestoken komkommers en meloen koel weg en gebruik in een ander gerecht).
  2. Maak de komkommer- en meloenballetjes aan met olijfolie, gesneden dille en citroensap. Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een mooie saladeschaal.
  3. Maak de salade af met de schapenkaas, grof zeezout, hazelnoten en takjes dille. Serveer met een flinke schep schapenyoghurt.

Boodschappen lijst

Tips

Deze salade is onder meer gemaakt met een onrijpe (!) meloen. Die is bij uitstek geschikt voor hartige gerechten.