Bijgerecht
Onrijpe meloen met komkommer, dille, schapenkaas en yoghurt
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 onrijpe galia meloen, geschild
- • 2 komkommers, 1 ervan geschild
- • scheutje olijfolie
- • klein handje dille, gesneden + extra voor garnering
- • citroensap naar smaak
- • zout en peper
- • ca. 100 g schapenkaas, in kleine blokjes
- • grof zeezout voor erover
- • handvol hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • schapenyoghurt, flinke schep
- • ook nodig: Pommes parisienneboor
BEreidings wijze
- Snijd met de Pommes parisienneboor balletjes uit de meloen en uit beide komkommers (leg de uitgestoken komkommers en meloen koel weg en gebruik in een ander gerecht).
- Maak de komkommer- en meloenballetjes aan met olijfolie, gesneden dille en citroensap. Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een mooie saladeschaal.
- Maak de salade af met de schapenkaas, grof zeezout, hazelnoten en takjes dille. Serveer met een flinke schep schapenyoghurt.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
4,85 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,39 200 ML
removeadd product to cart - Dille in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Haloemie
5,19 120 Gram
removeadd product to cart - Charantais meloen
4,99 1 stuk
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuk
removeadd product to cart
Tips
Deze salade is onder meer gemaakt met een onrijpe (!) meloen. Die is bij uitstek geschikt voor hartige gerechten.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!