Bakken
Omgekeerde worteltaart met ananas
- • Bakken
- • 4 personen
- • 236 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g bloem
- • 200 g suiker
- • 160 g kokosolie, op kamertemperatuur
- • 12 schijven ananas (vers of uit blik) , goed uitgelekt
- • 4 eieren
- • 2 winterpeen, geraspt
- • 8 g bakpoeder
- • 1 el bruine suiker of rietsuiker
- • 1 tl koekkruiden
- • Ook nodig: springvorm van 24 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175℃.
- Zeef bloem, bakpoeder en koekkruiden in een kom.
- Strooi de bruine suiker over de bodem van de ingevette springvorm. Leg de schijven ananas erop.
- Klop de zachte boter wit en luchtig met de suiker. Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe. Klop er vervolgens één voor één eieren door. Meng de rest van het bloemmengsel lepel voor lepel door het beslag en daarna, luchtig omscheppend, de geraspte wortel. Schep het cakebeslag over de ananas.
- Bak de taart in ca. 1 uur en 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 10 minuten staan en keer hem daarna om op het bord. Wacht niet te lang want dan wordt de karamel op de bodem te plakkerig en laat de taart niet meer goed los.
Boodschappen lijst
- Koekkruiden
3,49 30 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!