Hoofdgerecht
Oeufs cocotte met zalm en courgette
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • (kokos)olie of boter, om in te bakken
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • ½ courgette, in kleine blokjes
- • 4 el verse roomkaas met bieslook
- • 100 g gerookte zalm
- • 4 eieren
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de sjalot en de courgette zacht.
- Breng water aan de kook.
- Schep intussen een lepel roomkaas in elk pannetje of bakje. Verdeel het courgettemengsel erover en daarna de zalm. Breek boven ieder pannetje voorzichtig een ei.
- Zet de pannetjes in een diepe ovenschaal en vul de schaal met zoveel kokend water dat de bakjes half onderstaan.
- Zet 8-10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Serveer direct.
Boodschappen lijst
- Kokosolie geurloos
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Sjalotten
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gerookte zalm
7,99 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!