Oeufs cocotte met zalm en courgette
Oeufs cocotte met zalm en courgette

Hoofdgerecht

Oeufs cocotte met zalm en courgette

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

(kokos)olie of boter, om in te bakken
1 sjalotje, gesnipperd
½ courgette, in kleine blokjes
4 el verse roomkaas met bieslook
100 g gerookte zalm
4 eieren

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de sjalot en de courgette zacht.
  3. Breng water aan de kook.
  4. Schep intussen een lepel roomkaas in elk pannetje of bakje. Verdeel het courgettemengsel erover en daarna de zalm. Breek boven ieder pannetje voorzichtig een ei.
  5. Zet de pannetjes in een diepe ovenschaal en vul de schaal met zoveel kokend water dat de bakjes half onderstaan.
  6. Zet 8-10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest