Oeuf cocotte met spinazie, prei en zongedroogde tomaat
Oeuf cocotte met spinazie, prei en zongedroogde tomaat

Lunch

Oeuf cocotte met spinazie, prei en zongedroogde tomaat

  • Lunch
  • 4 personen
  • 280 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g babyspinazie
75 g paneermeel
25 g Parmigiano Reggiano (geraspt)
4 eieren
4 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
2 uien, in dunne ringen
2 prei, in dunne ringen
2 el olijfolie
Zout & peper
Ook nodig: 4 kleine vuurvaste schaaltjes, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de olijfolie en bak de prei en uien 15-20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Overgiet de spinazie met ruim kokend water in een vergiet. Laat even afkoelen en knijp dan uit.
  4. Meng de parmezaan met het paneermeel.
  5. Verdeel achtereenvolgens de gebakken groenten, de spinazie en de zongedroogde tomaat over de schaaltjes. Maak ik elk bakje een kuiltje. Breek de eieren een voor een in een schaaltje. Giet in elk kuiltje een ei. Verdeel de kaaskruimels erover.
  6. Bak de oeufs cocottes in de oven voor ca. 12-15 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.