Lunch
Oeuf cocotte met spinazie, prei en zongedroogde tomaat
- • Lunch
- • 4 personen
- • 280 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g babyspinazie
- • 75 g paneermeel
- • 25 g Parmigiano Reggiano (geraspt)
- • 4 eieren
- • 4 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
- • 2 uien, in dunne ringen
- • 2 prei, in dunne ringen
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: 4 kleine vuurvaste schaaltjes, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de olijfolie en bak de prei en uien 15-20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Overgiet de spinazie met ruim kokend water in een vergiet. Laat even afkoelen en knijp dan uit.
- Meng de parmezaan met het paneermeel.
- Verdeel achtereenvolgens de gebakken groenten, de spinazie en de zongedroogde tomaat over de schaaltjes. Maak ik elk bakje een kuiltje. Breek de eieren een voor een in een schaaltje. Giet in elk kuiltje een ei. Verdeel de kaaskruimels erover.
- Bak de oeufs cocottes in de oven voor ca. 12-15 minuten.
Boodschappen lijst
- Baby spinazie
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano flakes
3,99 80 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!