Noodles met mungbonen
Noodles met mungbonen

Hoofdgerecht

Noodles met mungbonen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g udon noodles
150 g gedroogde mungbonen, 24 uur geweekt
100 g taugé, gewassen en gedroogd
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
Klein handje sesamzaadjes, geroosterd in droge koekenpan
Scheut tamari
Kokosolie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Giet het weekwater weg, spoel de mungbonen af en kook ze in ruim water in ca. 20-25 minuten gaar. Giet daarna af en laat staan tot gebruik.
  2. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit intussen een beetje olie en roerbak hierin ui, knoflook en de mungbonen. Blus af met een scheut tamari.
  4. Voeg de noodles toe en de taugé en schep alles door elkaar op hoog vuur. Serveer in kommen en bestrooi met sesamzaad.

Boodschappen lijst

  • product
    Mungbonen

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Udon noedels

    4,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gele uien

    2,79 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamzaad

    2,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tamari (strong)

    5,99 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Taugé

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart