Noodles met gemberkip en rode peper
Noodles met gemberkip en rode peper

Hoofdgerecht

Noodles met gemberkip en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 451 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 pak noodles naar keuze
600 g kipdijbeenfilet, in stukken
5 teentjes knoflook, gepeld
5 cm gember, geschild en in stukken
2 rode pepers, zaadlijsten eruit en grof gesneden
Gebakken uitjes, ter garnering
Korianderblaadjes, ter garnering
Olijfolie om in te bakken
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak intussen de knoflook, chilipeper, gember en olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip rondom aan. Voeg de spicepasta toe en bak tot de kip gaar is. Voeg eventueel wat water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de noodles door de kip, warm goed door en verdeel over vier kommen. Bestrooi met de gedroogde uitjes en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst Wijntip! Bij dit gerecht kun je het best een Duitse Riesling drinken omdat die vaak door hun bijzondere verhouding tussen zoet en zuur prima combineren netlicht pikante gerechten. Dit geldt zeker voor deze Riesling van Gustavshof.