Hoofdgerecht
Noodles met gemberkip en rode peper
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 451 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g kipdijbeenfilet, in stukken
- • 250 g noodles naar keuze
- • 5 teentjes knoflook, gepeld
- • 5 cm gember, geschild en in stukken
- • 2 rode pepers, zaadlijsten eruit en grof gesneden
- • Olijfolie om in te bakken
- • Zout & peper
- • Ter garnering: gebakken uitjes en korianderblaadjes
BEreidings wijze
- Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak intussen de knoflook, chilipeper, gember en olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip rondom aan. Voeg de spicepasta toe en bak tot de kip gaar is. Voeg eventueel wat water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de noodles door de kip, warm goed door en verdeel over vier kommen. Bestrooi met de gedroogde uitjes en koriander.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bruine rijstnoedels
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Riesling trocken
12,29 75 cl
removeadd product to cart - Gebakken uitjes
2,89 100 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2016. Wijntip! Bij dit gerecht kun je het best een Duitse Riesling drinken omdat die vaak door hun bijzondere verhouding tussen zoet en zuur prima combineren netlicht pikante gerechten. Dit geldt zeker voor deze Riesling van Gustavshof.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!