Noodles met gemberkip en rode peper
Noodles met gemberkip en rode peper

Hoofdgerecht

Noodles met gemberkip en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 451 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kipdijbeenfilet, in stukken
250 g noodles naar keuze
5 teentjes knoflook, gepeld
5 cm gember, geschild en in stukken
2 rode pepers, zaadlijsten eruit en grof gesneden
Olijfolie om in te bakken
Zout & peper
Ter garnering: gebakken uitjes en korianderblaadjes

BEreidings wijze

  1. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak intussen de knoflook, chilipeper, gember en olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip rondom aan. Voeg de spicepasta toe en bak tot de kip gaar is. Voeg eventueel wat water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de noodles door de kip, warm goed door en verdeel over vier kommen. Bestrooi met de gedroogde uitjes en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2016. Wijntip! Bij dit gerecht kun je het best een Duitse Riesling drinken omdat die vaak door hun bijzondere verhouding tussen zoet en zuur prima combineren netlicht pikante gerechten. Dit geldt zeker voor deze Riesling van Gustavshof.