Soep
Noedelsoep met kip en paksoi
- • Soep
- • 4 personen
- • 349 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2½ l kippenbouillon
- • 400 g kipfilet
- • 200 g soba noedels
- • 5 cm gember, ongeschild en in plakjes
- • 4 bosuitjes, in dunne ringen
- • 2 tenen knoflook, ongepeld en gekneusd
- • 1 paksoi, witte delen in repen en groene bladeren in stukjes gescheurd
- • 1 rode peper, gehalveerd en zonder zaadlijsten
- • Handvol korianderblaadjes, grof gehakt
- • 4 el sojasaus
- • 2 tl 5 kruidenmix
BEreidings wijze
- Zet 2 liter van de kippenbouillon op het vuur samen met de gember, knoflook, de 5-kruidenmix en de helft van de rode peper. Laat ca. 15 minuten trekken zonder dat het aan de kook komt.
- Verwarm intussen de kipfilets in de overige 500 ml kippenbouillon en pocheer tot ze gaar zijn. Haal ze uit de bouillon en gooi de bouillon weg (maar gooi de smaakmakers niet weg!). Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar.
- Zeef de smaakmakers uit de bouillon en voeg de noedels toe, breng aan de kook en kook 3 minuten mee. Voeg nu bosuitjes en het witte deel van de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Doe de kipfilet erbij en de sojasaus. Leg het gescheurde paksoiblad bovenop de soep en stoom zo 1 minuut mee.
- Schep de soep in kommen er serveer met de koriander en achtergehouden rode peper.
Boodschappen lijst
- Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonpoeder
2,49 110 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Five spices kruidenmix
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!