Hoofdgerecht
Natuurtofu stroganoff
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g tofu natur
- • 200 g champignons
- • 150 ml rode wijn
- • 50 ml sojasaus
- • 3 augurken
- • 1 ui
- • 1 teentje knoflook
- • ½ paprika
- • 1 el mosterd
- • 1-2 tl groentebouillon
- • 1 tl maizena
- • Beetje olie
- • Snufje suiker
- • Snufje paprikapoeder
- • Snufje peper
- • Snufje chilipoeder
BEreidings wijze
- Meng de sojasaus, de mosterd, de rode wijn en 350 ml water tot een marinade. Leg de tofu in de marinade en laat een nacht in de koelkast inwerken.
- Snijd de ui fijn en fruit ze goudgeel in een beetje olie. Voeg suiker en tomatenpuree toe en laat sudderen. Blus 3 tot 4 maal met de marinade, voeg dan de rest van de marinade toe en bind met maïzena.
- Laat even inkoken. Snijd ondertussen de augurken in fijne reepjes en voeg deze toe. Pers de knoflookteen en voeg toe. Kruid met paprika, peper, chili en voeg eventueel wat groentebouillon toe.
- Snijd de tofu in kleine blokjes en bak deze knapperig in een pan met een beetje olie. Roer af en toe om.
- Snijd de paprika fijn en voeg toe, snijd de champignons in schijfjes en bak mee. Voeg de tofu en groenten toe aan de ingekookte marinade. Breng op smaak met sojaroom.
Boodschappen lijst
- Tofu natuur
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,89 40 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren spelt tagliatelle
3,59 500 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Augurken zoetzuur
3,69 330 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
4,99 2 stuks
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Serveer met tagliatelle.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!