Nachos met zoete bataat
Nachos met zoete bataat

Hoofdgerecht

Nachos met zoete bataat

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 766 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g zoete bataat
100 g spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 roma tomaten
200 g rundergehakt
2 tl cajunkruiden
75 ml zure room
75 g corn chips naturel
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de zoete bataten. Was of schil de bataten, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Was de spinazie onder de kraan in een vergiet, laat uitlekken en snijd klein. Pel de ui en snipper klein. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein.
  3. Verwarm een grote koekenpan en bak het rundergehakt met de ui op een middelhoog vuur rul. Pers de helft van de knoflook erboven uit. Bak de tomaat mee. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat het geslonken is. Voeg ook de zoete bataat toe en breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
  4. Doe de zure room in een kom. Pers de andere helft van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar.
  5. Spreid de nachochips uit en schep er het gehakt-groentemengsel op. Garneer met een schepje zure room.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Ekomenu Je kunt de zoete bataat ook in de oven bereiden (180 ºC gedurende circa 25 minuten).