Muffins met chocokrunchy en blauwe bessen
Muffins met chocokrunchy en blauwe bessen

Bakken

Muffins met chocokrunchy en blauwe bessen

  • Bakken
  • 6 personen
  • 403 kcal / portie

Ingrediënten lijst

175 ml volle melk
100 ml zonnebloemolie
75 g honing
1 ei
200 g tarwebloem, gezeefd
3 theel bakpoeder
1 theel kaneel
1 sinaasappel, de rasp
75 g krunchy muesli chocolade hazelnoot + extra als topping
125 g blauwe bessen
1 snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de melk, zonnebloemolie, honing en het ei in een kom. Zeef bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een andere kom en voeg hieraan het natte mengsel toe. Meng goed door.
  3. Spatel de sinaasappelrasp, de krunchy en de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Verdeel over de muffinvormpjes en bestrooi met extra krunchy.
  4. Zet in het midden van de oven en bak 20-25 minuten tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Wordt de krunchy bovenop te donker? Dek dan af met aluminiumfolie en/of zet de vorm iets lager in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025 Graag vegan? Vervang de melk door een plantaardige drink zoals haverdrink of amandeldrink. Gebruik in plaats van het ei een mengsel van 1 eetlepel gemalen lijnzaad en 3 eetlepels water (eerst 10 minuten laten staan). De honing kun je eenvoudig vervangen door ahornsiroop of agavesiroop.