Bakken
Muffins met chocokrunchy en blauwe bessen
- • Bakken
- • 6 personen
- • 403 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 175 ml volle melk
- • 100 ml zonnebloemolie
- • 75 g honing
- • 1 ei
- • 200 g tarwebloem, gezeefd
- • 3 theel bakpoeder
- • 1 theel kaneel
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 75 g krunchy muesli chocolade hazelnoot + extra als topping
- • 125 g blauwe bessen
- • 1 snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de melk, zonnebloemolie, honing en het ei in een kom. Zeef bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een andere kom en voeg hieraan het natte mengsel toe. Meng goed door.
- Spatel de sinaasappelrasp, de krunchy en de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Verdeel over de muffinvormpjes en bestrooi met extra krunchy.
- Zet in het midden van de oven en bak 20-25 minuten tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Wordt de krunchy bovenop te donker? Dek dan af met aluminiumfolie en/of zet de vorm iets lager in de oven.
Boodschappen lijst
- Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
8,19 900 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,99 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Kaneel
4,49 40 Gram
removeadd product to cart - Krunchy muesli Chocolade hazelnoot
8,39 750 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025 Graag vegan? Vervang de melk door een plantaardige drink zoals haverdrink of amandeldrink. Gebruik in plaats van het ei een mengsel van 1 eetlepel gemalen lijnzaad en 3 eetlepels water (eerst 10 minuten laten staan). De honing kun je eenvoudig vervangen door ahornsiroop of agavesiroop.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!