Bakken
Muffins met appel en gember
- • Bakken
- • 6 personen
- • 168 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 80 ml halfvolle melk
- • 59 g zelfrijzend bakmeel
- • 25 g walnoten, gehakt
- • 20 g zachte boter
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 appel
- • 1 tl gemberpoeder
- • ½ tl bakpoeder
- • ½ tl gemalen kaneel
- • Snufje zout
- • Ook nodig: muffinbakblik of 6 losse vormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boveneen grote kom en voeg het zout toe. Meng allesgoed door elkaar.
- Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gember-stukjes door elkaar.
- Spatel het droge door het natte mengsel. Roer zo min mogelijk,het beslag mag best klonterig zijn.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Pinova appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,59 125 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!