Hoofdgerecht
Mozzarellafondue met ansjovis en groenten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 667 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g mozzarella, in kleine stukjes
- • 300 g jonge kaas, geraspt
- • 250 ml witte wijn + extra scheutje
- • 200 g kastanjechampignons, gehalveerd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 gele courgette, in plakjes
- • 1 blikje ansjovis
- • Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 3 el olijfolie
- • 2 el rozemarijn, fijngehakt
- • 2 el maiszetmeel
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit in een bakpan 2 eetlepels van de olijfolie en fruit hierin 1 geperst knoflookteentje. Voeg de kastanjechampignons, gele courgette en de rozemarijn toe. Bak alles beetgaar in ca. 3 à 5 minuten op middelhoog vuur.
- Verhit in een (fondue)pan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin het andere geperste knoflookteentje. Blus af met de witte wijn. Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje alle kaas toe.
- Maak een glad papje van het maiszetmeel met een scheutje wijn en voeg dit al roerend toe aan de fondue. Blijf roeren tot je een mooie, gebonden kaasfondue hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de mozzarellafondue met de verschillende soorten groenten en de ansjovis.
Boodschappen lijst
- Mozzarella 45+
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Pays d'oc Chardonnay
8,99 750 Ml
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,29 78 GRAM
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022. Copyright Caplan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!