Mozzarellafondue met ansjovis en groenten
Mozzarellafondue met ansjovis en groenten

Hoofdgerecht

Mozzarellafondue met ansjovis en groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 667 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g mozzarella, in kleine stukjes
300 g jonge kaas, geraspt
250 ml witte wijn + extra scheutje
200 g kastanjechampignons, gehalveerd
2 tenen knoflook, geperst
1 gele courgette, in plakjes
1 blikje ansjovis
Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
3 el olijfolie
2 el rozemarijn, fijngehakt
2 el maiszetmeel
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verhit in een bakpan 2 eetlepels van de olijfolie en fruit hierin 1 geperst knoflookteentje. Voeg de kastanjechampignons, gele courgette en de rozemarijn toe. Bak alles beetgaar in ca. 3 à 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Verhit in een (fondue)pan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin het andere geperste knoflookteentje. Blus af met de witte wijn. Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje alle kaas toe.
  3. Maak een glad papje van het maiszetmeel met een scheutje wijn en voeg dit al roerend toe aan de fondue. Blijf roeren tot je een mooie, gebonden kaasfondue hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de mozzarellafondue met de verschillende soorten groenten en de ansjovis.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022. Copyright Caplan.