Miso ramen
Miso ramen

Hoofdgerecht

Miso ramen

  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon

Ingrediënten lijst

Voor de bouillon:
350 ml water
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
1/2 jalapeño
1 sjalotje
2 el tamari
100 ml plantaardige drank
1 eetl. genmai miso
Voor de vulling:
1 portie ramen zwarte rijst
100 gram seitan
1 bosuitje

BEreidings wijze

  1. Breng het water aan de kook in een waterkoker.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de miso, in de blender en mix. Gebruik je instant misosoeppoeder? Voeg dit wel alvast toe aan de blender.
  3. Doe de bouillon in een steelpannetje, doe de ramen en seitan erin en kook in 3 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de miso aan met een beetje water, zodat het een papje wordt. Sla deze stap over als je instant misosoeppoeder gebruikt.
  5. Snijd het bosuitje fijn.
  6. Zet het vuur uit zodra de noedels gaar zijn. Giet dan pas het misopapje bij de ramen en meng tot het opgelost is.
  7. Doe de bouillon en ramen in een bowl of bord. Garneer met bosui.

Boodschappen lijst

Tips

Eet je glutenvrij? Vervang de seitan dan voor tofu. Gebruik je zijden tofu? Doe dat in de soep ná de miso, anders gaat de tofu stuk. Een klein scheutje sesamolie of een theelepel furikake of gomasio maakt je soep helemaal af. Bron: TerraSana