Hoofdgerecht
Miso ramen
- • Hoofdgerecht
- • 1 persoon
Ingrediënten lijst
- • Voor de bouillon:
- • 350 ml water
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 cm verse gember
- • 1/2 jalapeño
- • 1 sjalotje
- • 2 el tamari
- • 100 ml plantaardige drank
- • 1 eetl. genmai miso
- • Voor de vulling:
- • 1 portie ramen zwarte rijst
- • 100 gram seitan
- • 1 bosuitje
BEreidings wijze
- Breng het water aan de kook in een waterkoker.
- Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de miso, in de blender en mix. Gebruik je instant misosoeppoeder? Voeg dit wel alvast toe aan de blender.
- Doe de bouillon in een steelpannetje, doe de ramen en seitan erin en kook in 3 minuten gaar.
- Maak ondertussen de miso aan met een beetje water, zodat het een papje wordt. Sla deze stap over als je instant misosoeppoeder gebruikt.
- Snijd het bosuitje fijn.
- Zet het vuur uit zodra de noedels gaar zijn. Giet dan pas het misopapje bij de ramen en meng tot het opgelost is.
- Doe de bouillon en ramen in een bowl of bord. Garneer met bosui.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,59 200 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink suikervrij
2,59 1 Liter
removeadd product to cart - Genmai miso
6,69 345 Gram
removeadd product to cart - Seitan in tamarisaus
3,69 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Eet je glutenvrij? Vervang de seitan dan voor tofu. Gebruik je zijden tofu? Doe dat in de soep ná de miso, anders gaat de tofu stuk. Een klein scheutje sesamolie of een theelepel furikake of gomasio maakt je soep helemaal af. Bron: TerraSana
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!