Hoofdgerecht
Miso ramen
- • Hoofdgerecht
- • 1 persoon
Ingrediënten lijst
- • BOUILLON:
- • 100 ml plantaardige drink
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 sjalotje
- • 1 cm verse gember
- • ½ jalapeño
- • 2 el tamari
- • 1 el genmai miso
- • VULLING:
- • 100 g seitan
- • 70 g ramen bruine rijst
- • 1 bosui
BEreidings wijze
- Breng 350 ml water aan de kook in een waterkoker.
- Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de miso, in de blender en mix. Gebruik je instant misopoeder? Voeg dit wel alvast toe aan de blender.
- Doe de bouillon in een steelpannetje, doe de ramen en seitan erin en kook in 3 minuten gaar.
- Maak ondertussen de miso aan met een beetje water, zodat het een papje wordt. Sla deze stap over als je instant misosoeppoeder gebruikt.
- Snijd het bosuitje fijn.
- Zet het vuur uit zodra de noedels gaar zijn. Giet dan pas het misopapje bij de ramen en meng tot het opgelost is.
- Doe de bouillon en ramen in een bowl of bord. Garneer met bosui.
Boodschappen lijst
- Ramen bruine rijstnoedels
6,69 280 Gram
removeadd product to cart - Seitan in tamarisaus
3,89 350 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart - Genmai miso
8,39 350 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Jalapeño plakjes
3,39 170 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Eet je glutenvrij? Vervang de seitan dan voor tofu. Gebruik je zijden tofu? Doe dat in de soep ná de miso, anders gaat de tofu stuk. Een klein scheutje sesamolie of een theelepel furikake of gomasio maakt je soep helemaal af. Dit recept is afkomstig van TerraSana.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!