Mini-pies met vega stoofvlees
Mini-pies met vega stoofvlees

Hoofdgerecht

Mini-pies met vega stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 12 personen
  • 385 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g vega stoofvlees
200 ml tripel bier (of naar wens het hele blikje/flesje)
2 rollen bladerdeeg (vers)
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 takjes tijm
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in kleine blokjes
1 plak ontbijtkoek
1 groentebouillonblokje
1 laurierblad
1 ei, losgeklopt
2 el olijfolie
1 el bloem
2 tl mosterd
Ook nodig: muffinbakblik met 12 holtes, goed ingevet

BEreidings wijze

  1. Verhit een bakpan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en fruit de ui en peen glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Schep het stoof'vlees' erdoor met de bloem en bak weer een minuut. Blus af met het bier en laat een minuut flink doorkoken. Doe dan het bouillonblokje, laurierblaadje, tijm, ontbijtkoek en mosterd erbij en vul de pan aan met water tot alles net onder staat. Laat het geheel op laag vuur 15 minuten zachtjes doorkoken. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bekleed de holtes van de ingevette muffinvorm met het bladerdeeg. Vul de bakjes met de koude stoofschotel. Steek rondjes uit het overgebleven deeg om als deksels te dienen. Prik uit het midden van elke deksel een gaatje. Leg de dekseltjes over de stoof en druk de randjes goed aan. Bestrijk de dekseltjes met het losgeklopt ei.
  4. Bak de pies in ca. 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Boodschappen lijst

  • product
    Gele uien

    2,29 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    2,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Tripel

    3,19 33 cl

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Laurier

    1,49 5 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Tijm

    1,99 15 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Ontbijtkoek

    2,69 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Fijne mosterd

    2,49 170 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bladerdeeg

    3,89 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,29 6 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.