Hoofdgerecht
Mini-pies met vega stoofvlees
- • Hoofdgerecht
- • 12 personen
- • 385 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g vega stoofvlees
- • 200 ml tripel bier (of naar wens het hele blikje/flesje)
- • 2 rollen bladerdeeg (vers)
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 2 takjes tijm
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 winterpeen, in kleine blokjes
- • 1 plak ontbijtkoek
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 laurierblad
- • 1 ei, losgeklopt
- • 2 el olijfolie
- • 1 el bloem
- • 2 tl mosterd
- • Ook nodig: muffinbakblik met 12 holtes, goed ingevet
BEreidings wijze
- Verhit een bakpan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en fruit de ui en peen glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Schep het stoof'vlees' erdoor met de bloem en bak weer een minuut. Blus af met het bier en laat een minuut flink doorkoken. Doe dan het bouillonblokje, laurierblaadje, tijm, ontbijtkoek en mosterd erbij en vul de pan aan met water tot alles net onder staat. Laat het geheel op laag vuur 15 minuten zachtjes doorkoken. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de holtes van de ingevette muffinvorm met het bladerdeeg. Vul de bakjes met de koude stoofschotel. Steek rondjes uit het overgebleven deeg om als deksels te dienen. Prik uit het midden van elke deksel een gaatje. Leg de dekseltjes over de stoof en druk de randjes goed aan. Bestrijk de dekseltjes met het losgeklopt ei.
- Bak de pies in ca. 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Tripel
3,19 33 cl
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Laurier
1,49 5 stuks
removeadd product to cart - Ontbijtkoek
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!