Dranken
Mexicaans gefermenteerd ananasbier
- • Dranken
- • 2 personen
- • 44 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 flesje Broeker blonde bier
- • 1 ananas, de schil (gewassen)
- • 3 kruidnagels
- • 5 g oerzoet
BEreidings wijze
- Breng 4 liter water aan de kook samen met het oerzoet en de kruidnagels. Roer af en toe tot de suiker is opgelost. Haal daarna van het vuur.
- Leg de stukken ananasschil in de afgekoelde siroop en roer het buckwheat white beer erdoor. Leg een bord op de schillen zodat ze onder vocht blijven staan en sluit de pan af met een deksel.
- Laat de tepache 3 dagen op kamertemperatuur staan op te fermenteren (18℃-20℃).
- Zeef de drank door een (kaas)doek. Bewaar in flessen in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Ananas
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Oerzoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,79 30 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!