Lunch
Matcha-pancakes met haverdrink, kokos en mango
- • Lunch
- • 4 personen
- • 554 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml haverdrink suikervrij
- • 300 g zelfrijzend bakmeel
- • 2 el olie
- • 2 tl rietsuiker
- • 1 tl matcha poeder
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl vanille-extract
- • ½ tl zout
- • VOOR DE TOPPING:
- • 350 g kokos plantaardige yoghurtvariatie
- • 1 mango, in plakjes gesneden
- • Klein handje crunchy kokos
- • Paar blaadjes munt (garnering)
BEreidings wijze
- Meng alle droge ingrediënten in een kom en voeg ¼ van de haverdrink toe. Roer stevig door met een garde totdat alle klontjes weg zijn. Voeg het vanille-extract toe en de rest van de haverdrink, en roer tot een glad beslag.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en maak hoopjes, van ca. 2 eetlepels beslag per pancake, in de pan. Draai de pancakes om als de bovenkant droog is. Herhaal tot het beslag op is.
- Serveer met kokos'yoghurt', crunchy kokos, verse mango en munt.
Boodschappen lijst
- Crunchy kokos
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink suikervrij
4,29 1 Liter
removeadd product to cart - Kokos naturel
3,79 350 Gram
removeadd product to cart - RAW Classic matcha poeder
13,59 75 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!