Mandarijnensalade met venkel
Mandarijnensalade met venkel

Lunch

Mandarijnensalade met venkel

  • Lunch
  • 4 personen
  • 398 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SALADE:
4 mandarijnen, geschild en in plakken
1 venkel, in dunne plakken
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 avocado, in plakjes (pas snijden vlak voor gebruik)
1 bosje waterkers
DRESSING:
125 ml olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
½ sjalot, gesnipperd
2 el witte balsamicoazijn
2 el mandarijnensap
1 tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Klop een homogene dressing van alle dressing-ingrediënten en breng op smaak met zout & peper.
  2. Hussel de salade-ingrediënten in een kom. Druppel de dressing er vlak voor het serveren over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.