Voorgerecht
Makreel met kimchi en sushirijst
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 552 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g sushirijst, goed gespoeld met koud water
- • 4 stuks gerookte & gefileerde makreel, eventueel gehalveerd
- • 1 bakje radijskiemen
- • 1 limoen, de rasp
- • 4 el daikon kimchi (potje)
- • 3 el mayonaise
- • 3 el sushiazijn
- • 1 el sojasaus
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Doe de rijst in een pan met een dikke bodem, samen met 300 ml water en een flinke snuf zout en zet op hoog vuur. Laat 8 minuten koken met het deksel erop. Zet het vuur laag en gaar nog eens 10 minuten. Zet het vuur uit en vervang het deksel door een schone theedoek zodat er stoom kan ontsnappen. Laat ca. 15 minuten staan en breng daarna op smaak met sushiazijn, zout en peper.
- Schep de sushirijst in een met folie bekleed rechthoekig bakje en druk lichtjes aan. Laat zo afkoelen. Meng de sojasaus door de mayonaise.
- Snijd van de afgekoelde sushirijst gelijke, langwerpige banen en verdeel deze over 4 borden. Leg de gerookte makreelfilets, de daikon kimchi en de radijskiemen erop. Maak af met sojamayonaise en limoenrasp.
Boodschappen lijst
- Gerookt makreel haasje
7,15 150 Gram
removeadd product to cart - Sushirijst
3,79 400 Gram
removeadd product to cart - Kimchi original
6,99 300 Gram
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!