Maiskoekjes met bacon
Maiskoekjes met bacon

Bijgerecht

Maiskoekjes met bacon

  • Bijgerecht
  • 10 personen
  • 157 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g cherrytomaatjes
1 tl honing
1 tl balsamicoazijn
Bacon (plakjes)
500 g maiskorrels
1 rode ui
2 eieren
1 grote el pesto alla rucola
125 g bloem
1 tl wijnsteenbakpoeder
Plantaardige olie (om in te bakken)
Scheutje olijfolie
Klein handje verse basilicum
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de cherrytomaatjes met 1 eetlepel olijfolie, honing en balsamicoazijn. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Spreid de bacon uit over een tweede bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet beide trays in de oven, de tomaatjes ca. 15 minuten tot het vel net begint te barsten; de bacon tot deze mooi krokant is (tussentijds af en toe keren).
  3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 120°C.
  4. Maal de helft van de maiskorrels met de rode ui, de eieren, pesto, bloem en bakpoeder in de keukenmachine tot het vermengd is. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het mengsel over in een kom en roer de rest van de maiskorrels erdoor.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 hoopjes van elk 2 volle eetlepels maismengsel in de pan. Bak de koekjes in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven.
  6. Schik de maiskoekjes op een schaal en leg de bacon en de gepofte tomaatjes erbij. Garneer met basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst