Bijgerecht
Maiskoekjes met bacon
- • Bijgerecht
- • 10 personen
- • 157 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g maiskorrels
- • 250 g cherrytomaatjes
- • 125 g bloem
- • 100 g bacon of ontbijtspek
- • 2 eieren
- • 1 rode ui
- • 1 flinke el pesto alla rucola
- • 1 tl honing
- • 1 tl balsamicoazijn
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • Klein handje verse basilicum
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de cherrytomaatjes met 1 eetlepel olijfolie, honing en balsamicoazijn. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Spreid de bacon uit over een tweede bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet beide trays in de oven, de tomaatjes ca. 15 minuten tot het vel net begint te barsten; de bacon tot deze mooi krokant is (tussentijds af en toe keren).
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 120°C.
- Maal de helft van de maiskorrels met de rode ui, de eieren, pesto, bloem en bakpoeder in de keukenmachine tot het vermengd is. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het mengsel over in een kom en roer de rest van de maiskorrels erdoor.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 hoopjes van elk 2 volle eetlepels maismengsel in de pan. Bak de koekjes in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven.
- Schik de maiskoekjes op een schaal en leg de bacon en de gepofte tomaatjes erbij. Garneer met basilicum.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Ontbijtspek
3,09 100 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Pesto alla rucola
4,99 130 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!