Bakken
Maïsbrood met speltmeel
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g speltbloem + extra voor bestuiven
- • 70 g maïskorrels, drooggedept
- • 60 g maïsmeel
- • 30 g volkoren speltmeel
- • 18 g gedroogde gist
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 el honing
- • 2 tl zout
BEreidings wijze
- Meng beide speltmelen, het maïsmeel, zout en gist door elkaar in een kom en voeg de maïskorrels toe.
- Los de honing op in 150 ml lauwwarm water.
- Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het honingwater erin. Voeg het losgeklopte ei toe en kneed circa 10 minuten tot een stevig, elastisch deeg.
- Maak een bal van het deeg in de kom, dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur rijzen op een warme plaats vrij van tocht.
- Bestrooi het deeg met wat bloem en vorm er een vierkante lap van. Leg de lap in een ingevet bakblik en dek af met plasticfolie. Laat minimaal 1 uur rijzen.
- Verwarm tegen het einde van rijstijd de oven voor op 200°C.
- Bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Het is gaar als het hol klinkt als je er op klopt.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Maismeel
2,79 350 Gram
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!