Lupine-cheeseburgers
Lupine-cheeseburgers

Hoofdgerecht

Lupine-cheeseburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 383 kcal / portie

Ingrediënten lijst

LUPINEBURGERS:
340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
4 hamburgerbroodjes, afgebakken volgens de aanwijzingen op de verpakking
2 tenen knoflook, geperst
1 sjalot, gesnipperd
7 el kikkererwtenmeel
4 el plantaardige olie
1½ tl kerriepoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chiliflakes
Zout & peper
TOPPINGS:
4 plakken vegan kaasalternatief
4 augurken, in dunne plakjes
2 tomaten, in plakjes
1 little gem (bindsla), grof gesneden
1 ui, in ringen
4 el vegan cocktailsaus

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in en bakpan en fruit de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gemalen specerijen toe en bak 3 minuten mee.
  2. Maal de lupine in een keukenmachine samen met de gebakken sjalot en knoflook tot een fijne massa. Voeg het kikkererwtenmeel en de chiliflakes toe en kneed goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en maak er 4 burgers van.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een bakpan en bak hierin de burgers goudbruin in ca. 3 à 4 minuten per kant.
  4. Beleg de broodjes met de burgers en alle toppings.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.