Hoofdgerecht
Lupine-cheeseburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 383 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • LUPINEBURGERS:
- • 340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 4 hamburgerbroodjes, afgebakken volgens de aanwijzingen op de verpakking
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 7 el kikkererwtenmeel
- • 4 el plantaardige olie
- • 1½ tl kerriepoeder
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
- • 1 tl chiliflakes
- • Zout & peper
- • TOPPINGS:
- • 4 plakken vegan kaasalternatief
- • 4 augurken, in dunne plakjes
- • 2 tomaten, in plakjes
- • 1 little gem (bindsla), grof gesneden
- • 1 ui, in ringen
- • 4 el vegan cocktailsaus
BEreidings wijze
- Verhit 2 eetlepels olie in en bakpan en fruit de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gemalen specerijen toe en bak 3 minuten mee.
- Maal de lupine in een keukenmachine samen met de gebakken sjalot en knoflook tot een fijne massa. Voeg het kikkererwtenmeel en de chiliflakes toe en kneed goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en maak er 4 burgers van.
- Verhit 2 eetlepels olie in een bakpan en bak hierin de burgers goudbruin in ca. 3 à 4 minuten per kant.
- Beleg de broodjes met de burgers en alle toppings.
Boodschappen lijst
- Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Hamburgerbroodjes
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwtenmeel
2,79 275 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor kaas intense
4,29 160 Gram
removeadd product to cart - Augurken zoetzuur
3,69 330 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Cocktail saus
3,19 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!