Hoofdgerecht
Linzen-gehaktbrood met rodekoolsalade
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • Linzen-gehaktbrood:
- • 200 g linzen, uitgelekt en drooggedept
- • 125 g tomatenketchup (ongezoet) + 3 el extra
- • 100 g gehakt
- • 40 g havermout
- • 1 ui, fijngesneden
- • 1 ei
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 tl vadouvan specerijenmix
- • 1 tl Italiaanse kruiden
- • ½ tl olie
- • Rodekool-bietjessalade:
- • 1 verse rode biet, geschild en geraspt
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ¼ rode kool, zonder stronk en in fijne reepjes
- • 1 el lijnzaadolie
- • 1 el sesamzaad, geroosterd
- • 1 tl ahornsiroop
- • Scheutje balsamicoazijn
- • Roerbak van spruitjes:
- • 250 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
- • 250 g champignons, in plakjes
- • 50 g hazelnoten, eventueel gehakt
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 2 el olie
- • 1 el peterselie, gehakt
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Breng 125 ml water aan de kook, voeg de linzen toe en laat 25-30 minuten koken tot de linzen gaar zijn (of gebruik linzen uit een pot).
- Bak intussen de ui en knoflook in de olie rustig zacht.
- Pureer de ui, linzen en havermout in een keukenmachine of met de staafmixer tot het redelijk fijn is (hoeft niet glad). Roer het ei, het gehakt, ketchup, kruiden, specerijen en zout en peper erdoor. Schep het mengsel in een klein cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bestrijk met 3 eetlepels ketchup en bak 35-45 minuten in de oven.
- Laat 10 minuten rusten en snijd dan in plakken.
- Voor de roerbak van spruitjes met champignons en hazelnoten, blanceer je de spruiten even in kokend water.
- Roerbak de spruiten in de olie, voeg na 5 minuten de champignons toe.
- Schep de bosui, peterselie, peper en zout erdoor en, als de spruiten beetgaar zijn, de hazelnoten.
- Voor de rodekool-bietjessalade roer je een dressing van lijnzaadolie, ahornsiroop, balsamico en knoflook.
- Vermeng in een schaal de rodekool, ui en bietjes en schep de dressing er voorzichtig door. Bestrooi voor het serveren met sesamzaad.
- Serveer het linzen-gehaktbrood, de salade en de roerbak van spruitjes samen.
Boodschappen lijst
- Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenketchup ongezoet
3,19 325 Ml
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Rundergehakt
6,19 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Vadouvan
4,39 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Ook lekker de volgende dag als lunch met een tomatensalade met basilicum en rode ui of een restje bietensalade. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!