Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread
Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread

Lunch

Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread

  • Lunch
  • 1 persoon

Ingrediënten lijst

CRACKERS:
100 g hele lijnzaad
100 g gebroken lijnzaad
50 g boekweitmeel
5 à 7 g zeewier, fijngesnipperd
Snufje zeezout of scheutje tamari
AVOCADO-BANAANSPREAD:
1 avocado
1 banaan
1 kleine citroen, het sap en de rasp
Handvol spinazie
2 el havermout
2 el gepeld hennepzaad
1 el gedroogde citroenverbena (verveina) of witte thee
1 tl lijnzaadolie
1 tl hennepolie
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 50ºC.
  2. Meng alle ingrediënten voor de crackers in een kom met 150 ml water. Laat een paar minuten staan. Voeg wat extra water toe als het mengsel te droog is: het moet smeuïg zijn.
  3. Spreid het crackermengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een spatel een vierkant blok van. Bedek met folie en rol plat met een deegroller. Verwijder de folie en snijd in ca. 12 repen.
  4. Zet de crackers ca. 1 uur in de oven om in te drogen. Let op: ze blijven een beetje klef, ze drogen verder in tijdens het bewaren in de koelkast (een droogoven werkt natuurlijk nog beter).
  5. Pureer voor de spread alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer. Leg de avocadopit erin tegen verkleuring.

Boodschappen lijst

Tips

Voor ca. 12 crackers Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente