Lunch
Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread
- • Lunch
- • 1 persoon
Ingrediënten lijst
- • CRACKERS:
- • 100 g hele lijnzaad
- • 100 g gebroken lijnzaad
- • 50 g boekweitmeel
- • 5 à 7 g zeewier, fijngesnipperd
- • Snufje zeezout of scheutje tamari
- • AVOCADO-BANAANSPREAD:
- • 1 avocado
- • 1 banaan
- • 1 kleine citroen, het sap en de rasp
- • Handvol spinazie
- • 2 el havermout
- • 2 el gepeld hennepzaad
- • 1 el gedroogde citroenverbena (verveina) of witte thee
- • 1 tl lijnzaadolie
- • 1 tl hennepolie
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 50ºC.
- Meng alle ingrediënten voor de crackers in een kom met 150 ml water. Laat een paar minuten staan. Voeg wat extra water toe als het mengsel te droog is: het moet smeuïg zijn.
- Spreid het crackermengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een spatel een vierkant blok van. Bedek met folie en rol plat met een deegroller. Verwijder de folie en snijd in ca. 12 repen.
- Zet de crackers ca. 1 uur in de oven om in te drogen. Let op: ze blijven een beetje klef, ze drogen verder in tijdens het bewaren in de koelkast (een droogoven werkt natuurlijk nog beter).
- Pureer voor de spread alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer. Leg de avocadopit erin tegen verkleuring.
Boodschappen lijst
- Keltisch zeezout grof
2,89 1 kg
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart - Kombu
3,99 25 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Gebroken lijnzaad
1,69 250 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Lijnzaadolie
3,19 250 Ml
removeadd product to cart - Gepeld hennepzaad
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Verveinethee
3,49 20 builtjes
removeadd product to cart - Lijnzaad
1,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor ca. 12 crackers Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!