Licht gegaarde wilde zalmfilet met knoflook-dillemarinade
Licht gegaarde wilde zalmfilet met knoflook-dillemarinade

Bijgerecht

Licht gegaarde wilde zalmfilet met knoflook-dillemarinade

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g verse zalmfilet, in dunne plakken
300 ml olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
1 citroen, het sap
½ bosje dille
1 el honing
1 tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng met een staafmixer de dille met de honing, knoflook en het sap van de citroen.
  3. Voeg dan druppelsgewijs de olijfolie toe zodat het mengsel bindt.
  4. Breng dit op smaak met zout en peper
  5. Leg de plakken zalm op een schaal en verdeel hierover de marinade. Plaats de zalm in de voorverwarmde oven, gedurende ongeveer 8 minuten.
  6. De zalm moet mooi garen aan de buitenkant, maar van binnen mag hij nog rauw zijn.
  7. Serveer de zalm lauw als voorgerecht met eventueel wat crème fraîche.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Herfst