Voorgerecht
Lepelamuse met vegan paté en balsamicovijgen
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 181 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g vegan paté truffel of naturel
- • 4 gedroogde vijgen, in kwarten gesneden
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • Handvol rucola
- • 2 el balsamicoazijn
- • 2 el kokosbloesemsuiker
- • 1 el pijnboompitten, geroosterd
- • Snuf zout
- • Olijfolie, om in te bakken
BEreidings wijze
- Fruit de sjalot glazig in een beetje olie. Voeg de vijgen, balsamicoazijn, suiker en een snuf zout toe. Roer goed door, zet het vuur laag en laat afgedekt 15 minuten pruttelen. Laat daarna afkoelen.
- Haal de paté uit de verpakking en roer glad.
- Leg op 8 amuselepels een beetje rucola. Maak met behulp van 2 lepeltjes 8 kleine quenelles van de paté en leg op de lepels. Plaats er 1 of 2 stukjes vijg op en garneer met pijnboompitten.
Boodschappen lijst
- Vegan paté truffel
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Vijgen
5,09 250 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!