Lepelamuse met vegan paté en balsamicovijgen
Lepelamuse met vegan paté en balsamicovijgen

Voorgerecht

Lepelamuse met vegan paté en balsamicovijgen

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 181 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g vegan paté truffel of naturel
4 gedroogde vijgen, in kwarten gesneden
1 sjalot, gesnipperd
Handvol rucola
2 el balsamicoazijn
2 el kokosbloesemsuiker
1 el pijnboompitten, geroosterd
Snuf zout
Olijfolie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Fruit de sjalot glazig in een beetje olie. Voeg de vijgen, balsamicoazijn, suiker en een snuf zout toe. Roer goed door, zet het vuur laag en laat afgedekt 15 minuten pruttelen. Laat daarna afkoelen.
  2. Haal de paté uit de verpakking en roer glad.
  3. Leg op 8 amuselepels een beetje rucola. Maak met behulp van 2 lepeltjes 8 kleine quenelles van de paté en leg op de lepels. Plaats er 1 of 2 stukjes vijg op en garneer met pijnboompitten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.