Lentesalade met quinoa, groene groenten en een limoendressing.
Lentesalade met quinoa, groene groenten en een limoendressing.

Salade

Lentesalade met quinoa, groene groenten en een limoendressing.

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

225 g Nederlandse quinoa (Wisselwaar)
150 g edamame boontjes (diepvries)
250 g snijbonen, in schuine stukken van 2 cm
250 g groene asperges, in stukken van 3-4 cm
½ el olijfolie
3 el Nederlandse pompoenpitten (Wisselwaar)
een mespunt cayennepeper
3 bosuitjes, in schuine ringetjes
2 flinke handen gemengde verse kruiden (zoals munt, dille en bladpeterselie), grof gehakt
75-100 g feta, grof verkruimeld

BEreidings wijze

  1. Kook de quinoa met een snufje zout in 450 ml water in 10-12 minuten op matig vuur gaar. De quinoa is gaar als de ‘ringetjes’ om de korrels loslaten en bijna al het water is verdampt. Laat de quinoa uitlekken in een zeef. Spreid de quinoa uit over een groot bord en laat afkoelen.
  2. Kook de edamame boontjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud water. Kook in dezelfde pan de snijbonen in ca. 5 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan en spoel ze ook af onder koud water. Kook tenslotte in dezelfde pan de asperges in ca. 3 minuten beetgaar. Spoel de asperges onder koud water af en laat alle groenten goed uitlekken.
  3. Verwarm ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster de pompoenpitten kort en al omscheppend. Voeg wat zout en een mespunt cayennepeper toe. Als de pompoenpitten glanzen en beginnen te knisperen kunnen deze van het vuur gehaald worden.
  4. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng in een schaal de quinoa met de groenten, bosuitjes, verse kruiden en dressing. Proef en breng eventueel nog op smaak met extra citroensap, olie, zout en peper.
  6. Garneer de salade met de pompoenpitten en feta.

Boodschappen lijst