Lenterisotto met gepocheerd ei
Lenterisotto met gepocheerd ei

Hoofdgerecht

Lenterisotto met gepocheerd ei

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 638 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml vloeibare groentebouillon
300 g risottorijst
200 g spinazie (diepvries), ontdooid en uitgelekt
150 g doperwten (diepvries)
150 ml kookroom
150 ml witte wijn
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
4 eieren
1 bosje radijs, in dunne plakjes
1 ui, gesnipperd
4 el witte wijnazijn
Handje bieslook, grof gehakt
Handje peterselie, grof gehakt
Scheutje olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit wat olijfolie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en de bouillon en laat rustig doorkoken. Voeg, als het vocht bijna is opgenomen, 500ml water toe, samen met de spinazie en de doperwten. Laat rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
  2. Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
  3. Breng in een pan een laag water van minstens 7 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer kookt. Roer door het water, zodat er een draaikolk ontstaat. Breek een ei in een kopje en laat het in het draaiende water glijden. Houd het water tegen de kook aan en pocheer het ei in ca. 3,5 minuut. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
  4. Verdeel de risotto over 4 borden en leg er een gepocheerd eitje bij. Garneer met radijs, bieslook en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.