Hoofdgerecht
Lenterisotto met gepocheerd ei
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 638 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml vloeibare groentebouillon
- • 300 g risottorijst
- • 200 g spinazie (diepvries), ontdooid en uitgelekt
- • 150 g doperwten (diepvries)
- • 150 ml kookroom
- • 150 ml witte wijn
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 4 eieren
- • 1 bosje radijs, in dunne plakjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 4 el witte wijnazijn
- • Handje bieslook, grof gehakt
- • Handje peterselie, grof gehakt
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit wat olijfolie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en de bouillon en laat rustig doorkoken. Voeg, als het vocht bijna is opgenomen, 500ml water toe, samen met de spinazie en de doperwten. Laat rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
- Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
- Breng in een pan een laag water van minstens 7 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer kookt. Roer door het water, zodat er een draaikolk ontstaat. Breek een ei in een kopje en laat het in het draaiende water glijden. Houd het water tegen de kook aan en pocheer het ei in ca. 3,5 minuut. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
- Verdeel de risotto over 4 borden en leg er een gepocheerd eitje bij. Garneer met radijs, bieslook en peterselie.
Boodschappen lijst
- Vloeibaar bouillonblokje groente
3,49 150 Ml
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Bright trocken
11,99 75 cl
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!