Hoofdgerecht
Lasagne met spinazie en courgette
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 595 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g spinazie
- • 9 lasagnebladen
- • 2 courgettes, in plakjes
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 4 el olijfolie
- • Zout & peper
- • BECHAMELSAUS:
- • 500 ml melk
- • 100 ml kookroom
- • 60 g bloem
- • 50 g boter
- • 4 el geraspte kaas
- • 2 el oregano
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bestrijk de courgetteplakjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 180°C.
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem al roerend toe en laat 3 minuten garen (blijf roeren). Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de geraspte kaas, oregano en kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 2 minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat het vocht verdampen en roer de spinazie daarna door de bechamelsaus.
- Giet een laagje saus in een platte, ingevette ovenschaal. Leg er drie lasagnebladen op en druk aan. Beleg met een laagje courgette. Herhaal dit twee keer en eindig met het laatste beetje saus en courgette. Bak de lasagne gaar en goudbruin in ca. 40 minuten.
Boodschappen lijst
- Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Volkoren lasagnebladen
1,99 250 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Volle melk
2,25 1 Liter
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Oregano
4,19 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!