Lasagne met spinazie en courgette
Lasagne met spinazie en courgette

Hoofdgerecht

Lasagne met spinazie en courgette

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g spinazie
9 lasagnebladen
2 courgettes, in plakjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
4 el olijfolie
Zout & peper
BECHAMELSAUS:
500 ml melk
100 ml kookroom
60 g bloem
50 g boter
4 el geraspte kaas
2 el oregano

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bestrijk de courgetteplakjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 180°C.
  3. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem al roerend toe en laat 3 minuten garen (blijf roeren). Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de geraspte kaas, oregano en kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 2 minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat het vocht verdampen en roer de spinazie daarna door de bechamelsaus.
  5. Giet een laagje saus in een platte, ingevette ovenschaal. Leg er drie lasagnebladen op en druk aan. Beleg met een laagje courgette. Herhaal dit twee keer en eindig met het laatste beetje saus en courgette. Bak de lasagne gaar en goudbruin in ca. 40 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.