Lasagne met spinazie en cottage cheese
Lasagne met spinazie en cottage cheese

Hoofdgerecht

Lasagne met spinazie en cottage cheese

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g verse spinazie, gewassen en gedroogd
350 g pastasaus
250 g gele linzen lasagnebladen
200 g cottage cheese
100 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bol mozzarella, in kleine stukjes
Handje basilicumblaadjes
2 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spinazie met een groot mes grof en snijd eventuele dikke stelen klein.
  2. Verhit in een grote pan of wok de olie en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg in porties de spinazie toe en roerbak tot de groente is geslonken. Schep de spinazie met een schuimspaan vanuit de pan in een kom. Meng er de cottage cheese en 75 g Parmezaanse kaas door. Voeg wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe.
  3. Verdeel ongeveer een vierde van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg er naast elkaar 3 lasagnevellen op. Schep hier een derde van het spinaziemengsel op en dek af met 3 lasagnevellen. Bestrijk de vellen met een vierde van de tomatensaus en schep hier weer een derde van het spinaziemengsel op. Ga zo verder met lagen maken en eindig met een laag tomatensaus.
  4. Verdeel er de mozzarella en de rest van de Parmezaanse kaas over.
  5. Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Een scherp puntig mes moet je er gemakkelijk in kunnen steken. Dek de schaal tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin dreigt te worden (en de lasagne nog niet gaar is). Strooi wat blaadjes basilicum over de lasagne. Serveer met een lekkere salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dankzij de glutenvrije lasagnebladen van Your Organic Nature, is dit pastarecept volledig glutenvrij!