Lasagne met cavolo nero en pastinaak
Lasagne met cavolo nero en pastinaak

Hoofdgerecht

Lasagne met cavolo nero en pastinaak

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

LASAGNE:
225 g cavolo nero, harde nerf verwijderd en in stukjes
150 g geraspte kaas
6 dikke pastinaken, geschild en in plakjes
TOMATENSAUS:
700 ml passata
400 g tomatenblokjes (in blik)
3 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 winterpeen, geschild en in kleine stukjes
1 paprika, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten eruit en in stukjes
2 takjes rozemarijn
2 el tijmblaadjes
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak voor de tomatensaus de ui met de knoflook, peper, paprika en wortel ± 5 minuten in een beetje olie. Voeg de passata, de tomatenstukjes en de kruiden toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper en laat op een laag vuurtje pruttelen.
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal met plakjes pastinaak. Schep er een laagje tomatensaus over (haal de rozemarijn en laurier eruit als je ze tegenkomt) en bedek met een tweede laag pastinaak. Verdeel de cavolo nero erover. Ga zo door tot alles op is, eindig met een laagje pastinaak.
  4. Bestrooi de lasagne gul met geraspte kaas en bak in 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Een wijn met zo'n naam hoeft niet te combineren met het gerecht, maar maakt het wel smaakvoller! Deze wijn uit het warme Navarra is een fruitbom, met weinig tannine, frisheidtonen van bramen en is lekker kruidig. En juist doordat hij niet te zwaar is, een fijne combinatie met de lasagne. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.