Hoofdgerecht
Lasagne met boerenkool en Tjongerkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g boerenkool, heel fijngesneden
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 250 g kastanje champignons, in plakjes
- • 250 g mascarpone
- • 200 g verse lasagnebladen
- • 125 ml melk
- • 75 g Tjonger kaas, in kleine blokjes
- • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- • 1 courgette, in halve plakjes
- • 2 tl oregano
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit wat olie in de pan en bak de champignons. Voeg de courgette toe, bak even mee en schep er dan de boerenkool en de knoflook door. Bak tot de boerenkool zacht is. Voeg dan het blik gepelde tomaten toe en druk de tomaten voorzichtig stuk met een spatel. Laat de saus ca. 10 minuten sudderen. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
- Meng ondertussen in een pannetje met dikke bodem de melk met de mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en oregano en verwarm op laag vuur. Roer de helft van de Tjonger kaas erdoor en laat smelten.
- Vet een ovenschaal in. Verdeel een klein beetje van de witte saus over de bodem en bedek dit met een laagje lasagnevellen. Schep er een derde deel van de boerenkoolsaus op en een derde deel van de witte saus. Dek af met lasagnebladen en herhaal tot alles op is. Strooi de rest van de Tjonger kaas erover.
- Bak de lasagne ± 30 minuten in de oven tot de lasagnebladen gaar zijn en de kaas goudbruin gesmolten.
Boodschappen lijst
- Verse lasagnebladen
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,35 1 Liter
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: De zwarte bessen en de geur van munt geven de eerste indruk van deze krachtige Elemental Cabernet Sauvignon. In combinatie met de boerenkool en kaas wordt de wijn iets zwoeler en vriendelijker en geeft een zeer aangename lange afdronk.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!