Lasagne met boerenkool en Tjongerkaas
Lasagne met boerenkool en Tjongerkaas

Hoofdgerecht

Lasagne met boerenkool en Tjongerkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g boerenkool, heel fijngesneden
400 g gepelde tomaten (blik)
250 g kastanje champignons, in plakjes
250 g mascarpone
200 g verse lasagnebladen
125 ml melk
75 g Tjonger kaas, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, kleingesneden
1 courgette, in halve plakjes
2 tl oregano
Scheutje olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit wat olie in de pan en bak de champignons. Voeg de courgette toe, bak even mee en schep er dan de boerenkool en de knoflook door. Bak tot de boerenkool zacht is. Voeg dan het blik gepelde tomaten toe en druk de tomaten voorzichtig stuk met een spatel. Laat de saus ca. 10 minuten sudderen. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
  3. Meng ondertussen in een pannetje met dikke bodem de melk met de mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en oregano en verwarm op laag vuur. Roer de helft van de Tjonger kaas erdoor en laat smelten.
  4. Vet een ovenschaal in. Verdeel een klein beetje van de witte saus over de bodem en bedek dit met een laagje lasagnevellen. Schep er een derde deel van de boerenkoolsaus op en een derde deel van de witte saus. Dek af met lasagnebladen en herhaal tot alles op is. Strooi de rest van de Tjonger kaas erover.
  5. Bak de lasagne ± 30 minuten in de oven tot de lasagnebladen gaar zijn en de kaas goudbruin gesmolten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: De zwarte bessen en de geur van munt geven de eerste indruk van deze krachtige Elemental Cabernet Sauvignon. In combinatie met de boerenkool en kaas wordt de wijn iets zwoeler en vriendelijker en geeft een zeer aangename lange afdronk.