Bakken
Kwarktaart met zomerfruit
- • Bakken
- • 8 personen
- • 226 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g magere kwark, op kamertemperatuur
- • 500 g aardbeien, in plakjes
- • 200 ml slagroom
- • 100 g pecannoten
- • 75 g dadels, zonder pit
- • 50 g geraspte kokos
- • 9 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- • 1 sinaasappel, het sap
- • 3 el honing
- • 1 el kokosolie
- • 2 tl vanillepoeder of merg van 1 stokje
- • Zomerfruit naar keuze, bijv. frambozen en blauwe bessen
- • Ook nodig: springvorm van 18-20 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Maak de bodem door de pecannoten met de dadels, kokosolie en geraspte kokos te mengen in een keukenmachine. Druk dit ‘deeg’ uit op de bodem van de springvorm.
- Spreid driekwart van de aardbeienplakjes uit over de bodem.
- Schep de kwark in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Verwarm het sinaasappelsap en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen, en roer dan door de kwark. Voeg het vanillepoeder en de honing toe en meng de slagroom er luchtig door. Verdeel over de taartbodem en laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en ander zomerfruit.
Boodschappen lijst
- Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
3,29 300 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Magere kwark
3,39 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Voor de kwarktaart wordt de magere kwark van Weerribben Zuivel gebruikt. De melk komt van koeien die rustig kunnen grazen in het Nationaal Park Weerribben Wieden. De melk wordt direct verwerkt in het naastgelegen zuivelfabriekje van Weerribben. Dat levert kwark op met een heerlijk milde en frisse smaak die de perfecte basis zijn voor jouw kwarktaart!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!