Ontbijt
Kwarkpannenkoekjes met appel peercompote
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 522 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 g volle kwark
- • 100 g tarwebloem
- • 2 appels, geschild en in blokjes van 3 cm
- • 2 peren, geschild en in blokjes van 3 cm
- • 1 ei
- • 1 kaneelstokje
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl gemalen kaneel
- • 1 tl vanillepoeder
- • Handje blauwe bessen
- • Handje zaden en pitten naar keuze
- • Snuf zout
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Doe de stukjes appel en peer met het kaneelstokje in een steelpan en kook op heel laag vuur zacht. Als het fruit zacht is, pureer het dan tot de voor jou perfecte structuur. Proef en voeg eventueel een klein beetje suiker toe.
- Doe alle overige ingrediënten, behalve de pitjes, bessen en olie, in een mengkom en mix met een garde tot een glad beslag.
- Bak er in porties goudbruine pannenkoekjes van in een beetje olie of boter.
- Serveer de pannenkoekjes met de compote en wat blauwe bessen en bestrooi met zaden en pitten.
Boodschappen lijst
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Ceylon kaneelstokjes
3,19 12 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volle kwark
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen vanille
3,69 5 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!