Bijgerecht
Kurkuma & polentabitterballetjes met oude kaas
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 389 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 180 g polenta
- • 80 g boter
- • 75 g geraspte oude kaas
- • 4 el grove mosterd
- • 1 el peterselie, fijngehakt
- • 1½ tl gemalen kurkuma
- • Zout & peper
- • Ook nodig: bakpapier en frituurpan met olie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng in een ovenbestendige pan 600 ml water met een flinke snuf zout aan de kook. Roer de polenta en de kurkuma er goed door met een garde. Haal de pan van het vuur en knip van bakpapier een deksel dat precies op de polenta past. Zet de pan met dit deksel van bakpapier ca. 20 minuten in het midden van de oven.
- Haal de polenta uit de oven en roer de boter, de geraspte kaas en de peterselie er goed door. Wacht ca. 30 minuten totdat de polenta is afgekoeld en rol er dan met vochtige handen mooie balletjes van. Leg ze in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
- Verwarm de frituurpan voor tot 180°C. Bak de balletjes in ca. 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met mosterd.
Boodschappen lijst
- Polenta
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Pikante geraspte kaas
3,79 150 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!