Tussendoor
Kroketjes van linzen en munt
- • Tussendoor
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 350 g gele splitlinzen, afgespoeld
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 50 g paneermeel of broodkruimels
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 2 kleine uien, heel fijn gesnipperd
- • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
- • 1 ei, losgeklopt
- • Handvol munt, blaadjes fijngehakt
- • 2 tl gemalen komijn
- • Beetje meel om in te wentelen
- • Olijfolie + extra om in te bakken
- • Zout & peper
- • DIP:
- • 250 ml Griekse yoghurt
- • ½ teentje knoflook, geperst
- • Klein handje verse koriander en/of munt, fijngehakt
BEreidings wijze
- Zet een pan op het vuur met 1 liter water, de splitlinzen, de knoflook en de helft van de ui. Breng aan de kook en kook zachtjes, op heel laag vuur, in ca. 45 minuten gaar. De splitlinzen vallen dan net uit elkaar, maar hebben nog wat bite. Het water is na 35 minuten vrijwel verdampt (voeg wat extra toe tijdens het garen als het dreigt aan te bakken). Haal van het vuur en giet er een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Maak de dip door alle ingrediënten door elkaar te roeren en bewaar in een afsluitbaar potje.
- Meng de rest van de ui, de komijn, chilipeper, geraspte kaas, munt, ei en paneermeel door de spliterwtenpuree. Vorm er kroketjes van (ca. 16 stuks) en wentel door de bloem.
- Bak de kroketjes krokant in ruim olijfolie op matig vuur (halverwege keren, ca. 2 minuten per kant). Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.
Boodschappen lijst
- Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gele splitlinzen
3,69 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
4,89 40 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!