Kroketjes van linzen en munt
Kroketjes van linzen en munt

Tussendoor

Kroketjes van linzen en munt

  • Tussendoor
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

350 g gele splitlinzen, afgespoeld
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
50 g paneermeel of broodkruimels
3 teentjes knoflook, geperst
2 kleine uien, heel fijn gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
1 ei, losgeklopt
Handvol munt, blaadjes fijngehakt
2 tl gemalen komijn
Beetje meel om in te wentelen
Olijfolie + extra om in te bakken
Zout & peper
DIP:
250 ml Griekse yoghurt
½ teentje knoflook, geperst
Klein handje verse koriander en/of munt, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Zet een pan op het vuur met 1 liter water, de splitlinzen, de knoflook en de helft van de ui. Breng aan de kook en kook zachtjes, op heel laag vuur, in ca. 45 minuten gaar. De splitlinzen vallen dan net uit elkaar, maar hebben nog wat bite. Het water is na 35 minuten vrijwel verdampt (voeg wat extra toe tijdens het garen als het dreigt aan te bakken). Haal van het vuur en giet er een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  2. Maak de dip door alle ingrediënten door elkaar te roeren en bewaar in een afsluitbaar potje.
  3. Meng de rest van de ui, de komijn, chilipeper, geraspte kaas, munt, ei en paneermeel door de spliterwtenpuree. Vorm er kroketjes van (ca. 16 stuks) en wentel door de bloem.
  4. Bak de kroketjes krokant in ruim olijfolie op matig vuur (halverwege keren, ca. 2 minuten per kant). Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer