Bijgerecht
Krielen en champignons met zwarte knoflookboter en Parmezaan
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 450 g vastkokende krielaardappeltjes
- • 250 g kastanjechampignons
- • 125 g boter, op kamertemperatuur
- • 75 g Parmezaanse kaas
- • 15 g verse peterselie, fijngehakt
- • 2 teentjes zwarte knoflook
BEreidings wijze
- Maak de krielen schoon, laat kleintjes heel en halveer de grote.
- Kook de krielen in gezouten water in 12-15 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitstomen.
- Maak de champignons schoon, laat kleintjes heel en halveer de grote. Meng ze met de afgekoelde krielen en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de boter met de uitgeperste teentjes knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en bak hierin wat van het kriel-champignonmengsel totdat ze krieltjes bruin en de champignons gaar zijn.
- Doe er een klein klontje zwarte knoflookboter bij en laat smelten, rasp er wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met verse peterselie.
Boodschappen lijst
- Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!