Krielen en champignons met zwarte knoflookboter en Parmezaan
Krielen en champignons met zwarte knoflookboter en Parmezaan

Bijgerecht

Krielen en champignons met zwarte knoflookboter en Parmezaan

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

450 g vastkokende krielaardappeltjes
250 g kastanjechampignons
125 g boter, op kamertemperatuur
75 g Parmezaanse kaas
15 g verse peterselie, fijngehakt
2 teentjes zwarte knoflook

BEreidings wijze

  1. Maak de krielen schoon, laat kleintjes heel en halveer de grote.
  2. Kook de krielen in gezouten water in 12-15 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitstomen.
  3. Maak de champignons schoon, laat kleintjes heel en halveer de grote. Meng ze met de afgekoelde krielen en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de boter met de uitgeperste teentjes knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en bak hierin wat van het kriel-champignonmengsel totdat ze krieltjes bruin en de champignons gaar zijn.
  6. Doe er een klein klontje zwarte knoflookboter bij en laat smelten, rasp er wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met verse peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.