Soep
Koude courgettesoep met gember en citroen
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 4 cm gember, geraspt
- • 1 courgette, in kleine stukken
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 citroen, rasp + sap
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • 1 el crème fraîche
- • 1 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan.
- Voeg gember en courgette toe, schep om en blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten trekken.
- Maak de soep fijn met een staafmixer (of in de blender).
- Voeg naar smaak citroensap toe. Laat de soep afkoelen en daarna koud worden in de koelkast.
- Serveer met een klein schepje crème fraîche en reepjes citroenschil.
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!