Hoofdgerecht
Koolrolletjes met makreel en noedels
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 273 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g noedels naar keuze, bereid zoals op de verpakking vermeld
- • 75 g gerookte makreel, geplukt
- • 12 bladeren groene kool
- • 3 bosui, in dunne ringen
- • ½ rode paprika, in kleine blokjes
- • ¼ rode peper, fijngesneden
- • 3 el shoyu
- • 2 el koriander, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Blancheer de groenekool even in kokend water om de bladeren plooibaar te maken. Verwijder de harde nerf. Dep de bladeren goed droog.
- Meng voor de vulling de makreel, noedels, paprika, bosui, rode peper, koriander en shoyu door elkaar. Breng de vulling maar wens verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de vulling over de bladeren en rol ze strak op, met de zijkanten naar binnen gevouwen, zodat de vulling goed blijft zitten.
Boodschappen lijst
- Thaise rijstnoedels
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Gerookte Makreel snippers
6,95 150 Gram
removeadd product to cart - Groene kool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
De koolrolletjes kunnen zowel koud als warm worden gegeten. Gebruik voor het verwarmen een stoommandje. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!