Koolrolletjes met makreel en noedels
Koolrolletjes met makreel en noedels

Hoofdgerecht

Koolrolletjes met makreel en noedels

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 273 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g noedels naar keuze, bereid zoals op de verpakking vermeld
75 g gerookte makreel, geplukt
12 bladeren groene kool
3 bosui, in dunne ringen
½ rode paprika, in kleine blokjes
¼ rode peper, fijngesneden
3 el shoyu
2 el koriander, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Blancheer de groenekool even in kokend water om de bladeren plooibaar te maken. Verwijder de harde nerf. Dep de bladeren goed droog.
  2. Meng voor de vulling de makreel, noedels, paprika, bosui, rode peper, koriander en shoyu door elkaar. Breng de vulling maar wens verder op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de vulling over de bladeren en rol ze strak op, met de zijkanten naar binnen gevouwen, zodat de vulling goed blijft zitten.

Boodschappen lijst

Tips

De koolrolletjes kunnen zowel koud als warm worden gegeten. Gebruik voor het verwarmen een stoommandje. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.