Koolraapnoedels met boontjes en avocado
Koolraapnoedels met boontjes en avocado

Hoofdgerecht

Koolraapnoedels met boontjes en avocado

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 325 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g sperziebonen, geblancheerd en in lengte gehalveerd
75 g rijstnoedels, gekookt volgens verpakking, afgespoeld en uitgelekt
50 g pinda's
30 g verse koriander
1 koolraap
½ avocado, in blokjes
½ rode peper
Hete (chili)saus voor erbij
DRESSING:
1 limoen, sap en rasp
1 teen knoflook, geperst
1½ el sojasaus
1 el rijstazijn
1 tl verse gember, geraspt

BEreidings wijze

  1. Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  2. Schil de koolraap en spiralize (of snijd) ‘m in dunne slierten. Meng de koolraapnoedels in een kom met de dressing en laat een kwartier marineren.
  3. Hussel de rijstnoedels, avocado, sperziebonen, chilipeper en koriander door de koolraapnoedels. Serveer met pinda’s & hete saus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.