Koolhydraatarme eierwraps
Koolhydraatarme eierwraps

Hoofdgerecht

Koolhydraatarme eierwraps

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 576 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kikkererwten
250 g asperges
70 g prosciutto
3 eieren
2 rode uien
1 courgette
Rasp van kurkuma

BEreidings wijze

  1. Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Dep daarna droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit bakolie in een koekenpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur krokant in 25-30 minuten. Schud de pan regelmatig. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!). Breng de kikkererwten op smaak met paprikapoeder en kurkuma.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Kook de asperges 2-3 minuten, giet daarna het water af.
  3. Was de courgette en snijd in halve plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een grillpan of koekenpan en grill (of roerbak) de courgette, ui en asperges totdat ze mooi lichtbruin kleuren.
  4. Klop de eieren los in een kom. Verhit bakolie in een koekenpan en bak per persoon een plak prosciutto met daarop het losgeklopt ei. Snijd de rest van de prosciutto in reepjes.
  5. Wikkel de asperges in een omeletje en serveer met de gegrilde courgette, geroosterde kikkererwten en prosciutto reepjes erbij. Druppel tenslotte nog wat olijfolie extra vierge erover.

Boodschappen lijst

  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Kikkererwten

    1,29 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kurkuma

    1,99 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Prosciutto crudo

    6,19 70 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    2,29 2 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl