Hoofdgerecht
Koolhydraatarme eierwraps
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 576 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kikkererwten
- • 250 g asperges
- • 70 g prosciutto
- • 3 eieren
- • 2 rode uien
- • 1 courgette
- • Rasp van kurkuma
BEreidings wijze
- Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Dep daarna droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit bakolie in een koekenpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur krokant in 25-30 minuten. Schud de pan regelmatig. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!). Breng de kikkererwten op smaak met paprikapoeder en kurkuma.
- Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Kook de asperges 2-3 minuten, giet daarna het water af.
- Was de courgette en snijd in halve plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een grillpan of koekenpan en grill (of roerbak) de courgette, ui en asperges totdat ze mooi lichtbruin kleuren.
- Klop de eieren los in een kom. Verhit bakolie in een koekenpan en bak per persoon een plak prosciutto met daarop het losgeklopt ei. Snijd de rest van de prosciutto in reepjes.
- Wikkel de asperges in een omeletje en serveer met de gegrilde courgette, geroosterde kikkererwten en prosciutto reepjes erbij. Druppel tenslotte nog wat olijfolie extra vierge erover.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Kurkuma
2,39 150 Gram
removeadd product to cart - Prosciutto crudo
6,69 70 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!