Hoofdgerecht
Kokos wokschotel met kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g kipfilet (of vleesvervanger)
- • 200 g noedels
- • 1 zak Oosterse roerbakgroenten
- • 1 rode paprika, in stukjes
- • 2 el tamari
- • 2 el olie naar keuze + extra om in te bakken
- • 3 tl sambal
- • 1 tl gembersiroop
- • Scheut rijstdrink kokosnoot
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Marineer de kipfilet (of vleesvervanger) ca. 10 minuten in een mengsel van tamari, olie en 1 theelepel van de sambal.
- Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de kip in een beetje olie snel rondom bruin. Haal uit de wok en houd warm.
- Zet de wok terug op het vuur, verhit opnieuw een scheutje olie, voeg de rest van de sambal toe en roerbak hierin de groentemix en de paprika (niet te lang, het moet knapperig blijven). Breng op smaak met zout en peper, gembersiroop en rijst-kokosnoot-ananasdrink.
- Warm goed door.
- Schep de kip door de groenten en serveer met noedels of kokos-ananasrijst
Boodschappen lijst
- Aziatische wokgroenten
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Tamari (strong)
4,39 145 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sambal Badjak
3,19 200 Gram
removeadd product to cart - Rijstdrink kokos
4,59 1 Liter
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Bruine rijstnoedels
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!