Kokos wokschotel met kip
Kokos wokschotel met kip

Hoofdgerecht

Kokos wokschotel met kip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g kipfilet (of vleesvervanger)
200 g noedels
1 zak Oosterse roerbakgroenten
1 rode paprika, in stukjes
2 el tamari
2 el olie naar keuze + extra om in te bakken
3 tl sambal
1 tl gembersiroop
Scheut rijstdrink kokosnoot
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Marineer de kipfilet (of vleesvervanger) ca. 10 minuten in een mengsel van tamari, olie en 1 theelepel van de sambal.
  2. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de kip in een beetje olie snel rondom bruin. Haal uit de wok en houd warm.
  3. Zet de wok terug op het vuur, verhit opnieuw een scheutje olie, voeg de rest van de sambal toe en roerbak hierin de groentemix en de paprika (niet te lang, het moet knapperig blijven). Breng op smaak met zout en peper, gembersiroop en rijst-kokosnoot-ananasdrink.
  4. Warm goed door.
  5. Schep de kip door de groenten en serveer met noedels of kokos-ananasrijst

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer