Kokos-limoenmousse met zijdentofu
Kokos-limoenmousse met zijdentofu

Dessert

Kokos-limoenmousse met zijdentofu

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g zijdentofu
500 ml (gezoet) cranberrysap
300 ml creamed coconut
100 g kokosolie
30 ml limoensap
25 g fijne kokosbloesemsuiker
3 g agar-agar
2 el kokosrasp
2 takjes munt
1 limoen, geraspt
Poedersuiker
Mespuntje zout
Verse bessen

BEreidings wijze

  1. De zijdentofu, kokosolie en zout met de staafmixer goed mixen tot een lobbige massa. De creamed coconut met de kokosbloesemsuiker en het limoensap goed kloppen tot een luchtige massa. Doe dit met de limoenrasp bij de zijdetofu. Los de agar agar op in (gezoet) cranberrysap, breng deze massa aan de kook en zeef het om klontjes te verwijderen.
  2. Doe de crème in een glas, schenk er een laagje iets afgekoelde gel op en dek af met plastic. Laat minstens 2 uur koelen. Voor het serveren decoreren met de bessen, de geraspte kokos, de muntblaadjes en een beetje poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente