Soep
Knolselderijsoep met gember
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 ml groentebouillon
- • 200 ml slagroom
- • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 uien, gesnipperd
- • 1 flinke knolselderij, geschild en in stukken
- • 1 bosuitje, in stukjes
- • 2 tl geraspte gember
- • 2 tl gembersiroop
- • 1 tl worcestershiresaus
- • Hot sauce, naar smaak
- • Olijfolie
- • Voor erbij: brood
BEreidings wijze
- Leg de stukken knolselderij in een pan en giet er zoveel bouillon bij dat ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Fruit ondertussen in een koekenpan de ui met de knoflook en de gemberwortel in een beetje olijfolie in ca. 10 minuten zacht maar niet bruin.
- Giet de gare knolselderij af (bouillon bewaren) en pureer samen met het uimengsel en een scheutje van de bouillon in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Meng met de overgebleven bouillon.
- Verwarm de soep opnieuw en voeg de gembersiroop en de slagroom toe. Maak verder op smaak met peper, worcestershiresaus en hot pepper sauce. Proef op zout en bestrooi voor het serveren met lente-ui. Serveer met brood.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Hete saus
3,29 140 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,29 140 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!