Klassieke kaasfondue
Klassieke kaasfondue

Hoofdgerecht

Klassieke kaasfondue

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 649 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g Emmentaler, geraspt
200 g Gruyère, geraspt
200 g Appenzeller, geraspt
200 ml witte wijn
1 teen knoflook, gehalveerd
2 el citroensap
1 el maiszetmeel
Nootmuskaat, vers geraspt
Peper
Garnituren naar keuze (brood, groenten, zuur)
Ook nodig: kaasfonduepan

BEreidings wijze

  1. Wrijf de fonduepan in met de gehalveerde knoflookteen. Schenk de wijn erin en verhit op middelhoog vuur. Voeg alle geraspte kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
  2. Meng het maïszetmeel met 1 el water tot een papje en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  3. Serveer met garnituren naar keuze.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.