Hoofdgerecht
Klassieke kaasfondue
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 649 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g Emmentaler, geraspt
- • 200 g Gruyère, geraspt
- • 200 g Appenzeller, geraspt
- • 200 ml witte wijn
- • 1 teen knoflook, gehalveerd
- • 2 el citroensap
- • 1 el maiszetmeel
- • Nootmuskaat, vers geraspt
- • Peper
- • Garnituren naar keuze (brood, groenten, zuur)
- • Ook nodig: kaasfonduepan
BEreidings wijze
- Wrijf de fonduepan in met de gehalveerde knoflookteen. Schenk de wijn erin en verhit op middelhoog vuur. Voeg alle geraspte kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
- Meng het maïszetmeel met 1 el water tot een papje en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
- Serveer met garnituren naar keuze.
Boodschappen lijst
- Emmenthaler
9,10 220 Gram
removeadd product to cart - Gruyère
8,78 180 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Pannenkoekenmix
2,79 300 Gram
removeadd product to cart - Nootmuskaat heel
3,49 10 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!