Kipspiezen in kombucha-marinade
Kipspiezen in kombucha-marinade

Hoofdgerecht

Kipspiezen in kombucha-marinade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 264 kcal / portie

Ingrediënten lijst

430 g kipdijlapjes, in dobbelstenen gesneden
2 cm gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
3 el zonnebloem- of olijfolie
2 el kombucha gember
Zout & peper
Ook nodig: 8 satéprikkers, geweekt in water

BEreidings wijze

  1. Meng de kombucha met de knoflook, gember en de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep de kip door de marinade en zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Rijg de kipblokjes aan de prikkers. Gril ze (op de barbecue) in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.