Voorgerecht
Kip met witte druivensaus
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 412 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kipdijbeenfilet, in blokjes
- • 500 ml kippenbouillon
- • 400 g pitloze witte druiven
- • 200 ml sojaroom
- • 200 ml droge witte wijn
- • 1 el bloem
- • 1 el gedroogde salie
- • Handje verse groene kruiden, bijv. peterselie of bieslook, kleingesneden + extra voor erover
BEreidings wijze
- Schenk de bouillon, wijn en sojaroom in een pan en kook tot de helft in.
- Roer er de blokjes kip en de salie door. Laat 25 minuten sudderen tot de kip gaar is.
- Roer de bloem glad met een beetje water in een kopje. Giet al roerend bij de ragout.
- Schep de druiven en de verse kruiden door de ragout en warm nog een paar minuten goed door. Bestrooi met extra kruiden. Lekker met geroosterd brood.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Saliepoeder
2,69 20 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,29 200 ML
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!