Kip fajitas met taco's
Kip fajitas met taco's

Hoofdgerecht

Kip fajitas met taco's

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 632 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 rode paprika
2 uien
2 roma tomaten
2 tl chilivlokken
1 teentje knoflook
200 g kipdijbeenfilet
2 tl paprikapoeder
400 g zwarte bonen
8 tacoschelpen
1 el tamarisaus
1 el balsamicoazijn
1 el citroensap
zout en peper naar smaak
1 el bakolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en pel de ui. Was de paprika en snijd in reepjes. Snijd de ui in plakjes (bewaar één kwart van de ui voor de salsa). Snijd de helft van de tomaten in parten en bewaar de overige helft voor de salsa. Doe de paprika, ui en tomaat in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Rooster circa 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Voor de salsa pureer je de overgebleven tomaat en ui in een blender (of met een staafmixer). Voeg chilivlokken, tamarisaus, (balsamico)azijn en citroensap toe. Pers de knoflook erbovenuit. Mix tot een glad geheel, voeg – indien nodig - een scheutje water toe om te verdunnen.
  4. Verhit ondertussen bakolie in een koekenpan. Snijd de kip in reepjes en breng op smaak met paprikapoeder, zout en chilivlokken en bak in 5-7 minuten gaar en goudbruin. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en verwarm met de kip mee.
  5. Verwarm de taco schelpen enkele minuten op de bakplaat bij de groenten. Vul de taco schelpen met de kip en geroosterde groenten en een lekker schep salsa.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Lekker met verse koriander! Gebruik het in de salsa of verdeel over het gerecht. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de paprika, tomaat met ui ook in de koekenpan bakken.