Kikkererwtensoep met harissa
Kikkererwtensoep met harissa

Soep

Kikkererwtensoep met harissa

  • Soep
  • 4 personen
  • 317 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
350 g kikkererwten (pot), afgespoeld en uitgelekt
2 knoflook naanbrood, voor het serveren verwarmd zoals op de verpakking staat vermeld en in stukken verdeeld
2 tomaten, in grove stukken
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 el zonnebloemolie
3 el harissa
TOPPING:
1 rode paprika, in blokjes
½ courgette, in blokjes
1 el zonnebloemolie
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa, tomaten, kikkererwten en groentebouillon toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 45 minuten met een deksel erop rustig sudderen.
  2. Verhit ondertussen voor de topping 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de blokjes courgette en paprika ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de soep van het vuur en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen en top met de gebakken groente. Serveer met het warme naanbrood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.