Soep
Kikkererwtensoep met harissa
- • Soep
- • 4 personen
- • 317 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 350 g kikkererwten (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 2 knoflook naanbrood, voor het serveren verwarmd zoals op de verpakking staat vermeld en in stukken verdeeld
- • 2 tomaten, in grove stukken
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el zonnebloemolie
- • 3 el harissa
- • TOPPING:
- • 1 rode paprika, in blokjes
- • ½ courgette, in blokjes
- • 1 el zonnebloemolie
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa, tomaten, kikkererwten en groentebouillon toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 45 minuten met een deksel erop rustig sudderen.
- Verhit ondertussen voor de topping 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de blokjes courgette en paprika ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de soep van het vuur en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen en top met de gebakken groente. Serveer met het warme naanbrood.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!